Top 10 vígjáték

Bármilyen Top 10-es listát nagyon nehéz készíteni. A vígjáték egy nagyon széles műfaj, rengeteg mindent foglal magába. Egy valami azonban minden komédiában közös: mégpedig a céljuk. Mindegyik nevettetni akar. A következő tíz film közül remélem, hogy mindenki megtalálja a saját kedvenceit, amiken igazán jól tud szórakozni. 

10. Párterápia (Date Night, 2010)

Steve Carell és Tina Fey közös filmje kihagyhatatlan a listáról. A két kiváló színész ebben a vígjátékban egy középosztálybeli házaspárt alakítanak akik azért, hogy életben tartsák a szerelmüket, hetente egyszer randizni mennek. Persze, ha mindig ugyanazokat a dolgokat csinálja egy pár, az hamar unalmassá válik. Így a férj, Phil nagyot gondol: ezúttal egy elegáns étterembe viszi az asszonyt, azonban nem foglal asztalt. Nincs más megoldás, másnak kell kiadniuk magukat, ami később hatalmas hibának bizonyul, mivel az igazi Tripplehornék nem éppen kisangyalok.

9. Harmadnaposok (A Few Best Men, 2011)

Számos vígjáték témája az esküvő, én most erre a listára a legfrissebb ilyen alkotást tettem, de Dunát lehetne rekeszteni velük, hiszen egy ember életében általában az egyik legfontosabb nap az, amikor összeköti mással az életét. Mindenki azt akarja, hogy ez egy a legszebb is, de ez sokszor nem jön össze, a filmes lagzikon pedig kifejezetten nem. David, mikor megismeri Daphne-t egyből beleszeret, ezért nem is várnak sokat az esküvővel. A fiú a barátaival Ausztráliába utazik, ahol a menyasszony él a családjával. A legénybúcsú is itt kerül megrendezésre. Másnap reggel pedig egy nagyon fontos kérdés kerül a középpontba. És ezúttal nem a „Fogadod-e?”, hanem a „Mi történt?”.

8. Cserebere szerencse (Just My Luck, 2006)

A film azon a közismert tényen alapul, hogy valakinek mindien bejön az élete során, valakinek pedig semmi. Két főhősünk: Ashley és Jake. Míg az előbbi a legszerencsésebb ember a Földön, addig Jake-ről ezt nagyon nem lehet elmondani. Kész káosz az a fiú, míg egy bulin össze nem fut Ashley-vel, ami mindent megváltoztat. Mikor megcsókolja, a balszerencséje a lányra száll, míg a szerencse őrá. Ez pedig mindkét fél számára szokatlan, hiszen eddig egész életükben minden az ellenkezőleg történt velük.

7. Rossz tanár (Bad Teacher, 2011)

Ez a komédia azért lett sokak kedvence, mert egy olyan tanárról szól, akit a valóságban mindenki szeretné, ha az övé lenne. De ilyen tanár a valóságban nem létezik. Ugyanis Elizabeth Halsey egy nagyon, de nagyon lusta tanár. Ha tehetné azonnal otthagyná a katedrát. A diákja abszolút nem érdeklik, az órákon filmeket nézet velük, ahelyett, hogy tanítana. Egy nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolában, aki amellett, hogy igencsak sármos és emellett gazdag is. Ha sikerülne a nőnek meghódítania, otthagyhatná az állását. Viszont előbb a legnehezebb dolgot kell megtennie: le kell győznie önmagát.

6. Kellékfeleség (Just Go With It, 2011)

Adam Sandler és Jennifer Aniston önmagukban is nagy nevettetők, közös filmjük pedig egyenesen fenomenálisra sikeredett. Sanndler karaktere, Danny nem akar komoly kapcsolatot. Mi erre a megoldás? Ha állandóan jegygyűrűt visel. Azonban egy nap találkozik egy olyan lánnyal, akibe úgy érzi, hogy beleszeretett. Az azonban megtalálja annak álgyűrűjét. Danny pedig ahelyett, hogy előrukkolna az igasággal, egy „egyszerűbb” megoldást talál: kerít egy álfeleséget, majd álgyerekeket is. És az egész álcsalád Palmerrel és az álfeleség álbarátjával kiegészülve közösen Hawaii-ra utazik, hogy jobban megismerjék egymást.

5. Csajok háborúja (Bride Wars, 2009)

Nahát, nahát megint egy esküvői film? Ahogy azt a Harmadnaposoknál is említettem rengeteg ilyen témájú filmvígjáték van, úgyhogy megfér kettő a listán. Emma és Liv a legjobb narátnők, már kiskoruk óta, mindnet megbeszélnek egymással, mindent együtt csinálnak. Egy dolgot szeretnének azonban külön megtenni. Ez pedig az esküvőjük. De ez egy fatális hiba folytán mégis egy napra kerül. És mivel egyikük sem fogja lemondani, egy háborúnak lehetünk szemtanúi, hogy kié is lesz a jobb menyegző.

4. Másnaposok (Hangover, 2009)

Nem, ez nem egy harmadik esküvős film! Ez egy elszabadult legénybúcsú következményit taglalja, ami során a haverok elhagyják a vőlegényt. Ez még nem lenne akkora probléma, ha tudnák, hogy hol keressék. De mivel a szerencsésebbeknek legénybúcsúja csak egyszer van, jól felöntenek a garatra, így nem véletlen, hogy fogalmuk sincs, hogy mi történt velük az éjszaka során. Az ilyen rejtélyek azonban nem maradnak örökre titokban, ahogy egyre több emlék jön elő, annál jobban szórakozhatunk!

3. Amerikai Pite (American Pie, 1999)

Az Amerika Pite sorozat kötelező darab minden vígjáték rajongónak. Minden fiatal életében eljön az a pillanat, amikor rászánja magát a nagy lépésre. Arra, hogy megteszi AZT. Két főszereplőnk Jim és Chris pedig úgy véli az gáz, ha valaki szűzen érettségizik, így mindent meg kell tenniük azért, hogy ne maradjanak szégyenben. Kalandjaik során, pedig sok nevetséges pillanatot élnek át, szórakoztató perceket okozva nekünk.

2. Dr. Dolittle (Dr. Dolittle, 1998)

Milyen jó lenne, ha megértenénk az állatokat. Dr. Dolittle, a sikeres állatorvos egy nap ezt kezdi el tapasztalni. Először azt gondolja, hogy megőrölt, majd lassacskán eszébe jut, hogy ez a képesség kisgyerekkorában is a birtokában volt, így nem újdonság számára. Valljuk be, hogy az állatok nyelvén való értés tényleg az állatorvosoknak a leghasznosabb. De azért vicces is megtudni, hogy miket gondolnak a házi kedvencek.

1. Minden6ó (Bruce Almighty, 2003)

Az első helyre ki más is kerülhetne, mint Jim Carrey, korunk legnagyobb komikusa. A Minden6óban egy népszerű TV bemondót alakít, aki szépen szólva elcseszi az életét, majd Isten helyébe lép. Ez a szerep pedig nagyon tetszik az ambiciózus férfinek, tetszik neki, hogy mindenki hozzá imádkozik. Azonban hamar ráébred, hogy Isten feladata annyira nem is könnyű és vissza akarja szerezni az életét.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>